Rebalancing massagecursussen van rebalance4you

de basiscursus (10 lessen)


je leert een volledige ontspanningsmassage te geven, met technieken van Rebalancing. Het is een heel fysieke, langzame en intensieve massage, die veel aandacht schenkt aan de manier van aanraken. Je leert diep in de spieren en weefsels te masseren, de gewrichten te ontspannen en zachte massage te geven. We leren je om te werken vanuit ontspanning; o.a. door je eigen lichaam zo efficiënt mogelijk te gebruiken en jezelf te blijven voelen. Hierdoor ben je als gever na de massage zelf ook verkwikt. De cursus is inclusief cursusboek en massageolie.

Na afloop van de 10 lessen ontvang je het 'certificaat basiscursus'. Dit certificaat heb je nodig als je de vervolgcursus(sen) wil volgen.  


de introductieles

met een thema

voorafgaand aan iedere basiscursus is er een introductieles. Deze introductieles is een volwaardig les. We nemen een thema dat je direct kunt toepassen. Tegelijkertijd maak je kennis met ons en onze manier van werken, zodat je daarvan een indruk hebt voor je je voor de hele cursus opgeeft.
De introductieles maakt geen deel uit van de cursus, het is echt een extra les...

 

de vervolgcursus(sen)

vervolgcursus I

vervolgcursus II

in de twee vervolgcursussen laten we de vaste structuur van de basiscursus los en gaan we meer werken vanuit intuïtie. De vervolgcursussen geven daardoor verdieping en behandelen ook nieuwe technieken. Deze cursussen nodigen je nog meer uit om in jezelf te rusten tijdens het geven en het ontvangen van massages. Er wordt telkens ruim aandacht besteed aan je eigen ontspanning en aan de kwaliteit van aanraken.

 

de workshops

 

(huis)stoelmassage

deze (huis)stoelmassage is een heerlijke massage waarbij je gewoon in de kleren blijft en direct leert hoe je iemand thuis of op het werk even een otnspannen behandeling kunt geven. De workshop is geschikt voor iedereen, ongeacht massage-ervaring.

gewrichtsontspanning

feitelijk is je lichaam zo soepel als je gewrichten zijn. Die bepalen hoe ver je en in welke richting je kunt buigen. In de workshop gewrichtsontspanning maak je kennis met de zachtheid en de vloeibaarheid van je lichaam. Je leert het lichaam in zijn eigen ritme te strekken, te wiegen en te schudden. Zo ontstaan er golfbewegingen die een gevoel van diepe rust in lichaam en geest geven.

Oude spanningen kunnen vervagen. Je ontdekt hoe vrij je lichaam kan zijn, zowel in het geven als in het ontvangen.

 

handen en voeten

onze handen en voeten krijgen vrijwel nooit de aandacht die ze verdienen. In deze workshop worden ze de hele dag (of een dagdeel) verwend, en leer je (aanvullende) aanraaktechnieken. Veel therapeuten en hun cliënten hebben baat bij de aanwezige en liefdevolle aanraking van 'gewoon' een hand of voet. Ook mensen in de zorgsector, manicures en pedicures ervaren dit als waardevolle aanvulling. 

masseren met z'n tweetjes

in deze workshop gaat het om massage voor paren: als partners, moeder en dochter, goede vrienden of vriendinnen, collega's...

Thema is aanraken met 'je hart in je handen'. Die hartskwaliteit is veel belangrijker dan massagetechnieken. Zo masseren en aanraken is intieme, eerlijke en integere communicatie.

 

voor meer informatie, cursusdata en prijzen:

 

 

www.rebalance4you.nl
hilda@rebalance4you.nl

Cursussen
Feldenkraislessen
Massagecursussen
Inschrijven